„ah, inteleg, esti intr-o faza…”

Nu. Nu intelegi nimic sau intelegi doar ce poti. Chiar nu sunt intr-o faza. Ca sa fiu sincera nu mai sunt in nicio faza si asta e minunat. Mi-am trait „fazele” pana la 40..pe aproape toate, la GREU. De acum traiesc doar si ma bucur si e al naibii de bine. Nu e usor. Dar e din ce in ce mai simplu si din ce in ce mai bine.

Am primit replica de mai sus cand am incercat sa arat si o alta perspectiva asupra unor lucruri (legate de scoala si copii). Cand ai un copil de 12 ani te intrebi constant cat de bun parinte esti, cat de atent, cat de autoritar, cat de permisiv…Dar cel mai important mi se pare sa asculti si sa nu te arunci cu ceea ce tie , intr-un fel sau altul, ti s-a turnat in cap, prin propria educatie.

Daca sunt mult mai calma si caut sa inteleg nu inseamna ca ” sunt intr-o faza”. Inseamna doar ca invat sa OBSERV, SA RESPIR SI SA NU REACTIONEZ. Toata generatia noastra e invatata ” la sacrificiu”, la ce rol joc eu in viata celor din jur..si cum sa fac sa ma adaptez la asta, ca sa fiu acceptat si „vazut”.

Mi-a luat 40 de ani si inca invat sa inteleg ce rol am eu in viata mea. Daca asta e o faza, atunci, fie, sunt intr-o faza si nu mai reactionez..pentru ca vreau SA ACTIONEZ si sa-mi asum orice fapta si nu oricum, ci din toata inima.

Nu , nu mai vreau sa raspund atunci cand sunt provocata, nu mai vreau sa demonstrez nimic, nu mai vreau sa intru in spirala „care pe care” pentru ca viata mea si linistea mea sufleteasca sunt mai importante decat orice aprobare (a unuia sau a altuia).

Sa faci curatenie in propria viata presupune CURAJ si ACCEPTARE dar si dorinta clara si de neclintit ca vrei sa traiesti SIMPLU, FRUMOS SI BINE..SI TREBUIE SA VREI si asta nu o poti face in afara IUBIRII.

LIPSA IUBIRII este singura vinovata pentru toate celelalte lipsuri. Nu mai da vina nici pe univers, nici pe Dumnezeu..pe prieteni sau pe partener, lipsa iubirii e singura lipsa catre care ar trebui sa-ti indrepti atentia..Toate celelalte nemultumiri vin , de fapt, din asta.

Acolo unde e IUBIRE nu mai sunt „faze” , nu mai sunt indoieli, nu mai sunt nelinisti si nici  nemultumiri…Asta cred si asta vreau sa traiesc in viata mea. Am terminat cu „fazele”.

flori-de-camp1-730685

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s